Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix vzwugg

Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix vzwuggOpendeur weekend en tailwheel meetHet jaarlijks opendeur weekend zal plaatsvinden zaterdag augustus en zondag augustus .Meer info over de tailwheel meet kan jehierterug vinden.

Het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix, kortweg VZP, werd opgericht in . De vereniging heeft als doelstelling het beoefenen, het bevorderen, de promotie, het verstrekken van opleiding en het steunen van alle aspecten van de zweefvliegsport. Sinds heeft de vereniging het vliegveld van Overboelare / Geraardsbergen als thuisbasis.

Leren zweefvliegen?Vliegen scineert vele mensen maar zweefvliegpiloten zijn de enigen die het lukt om geruisloos door de lucht te klieven. Iedereen kan het leren. Wij bieden u zowel een theoretische als praktische opleiding tot zweefvliegpiloot. Wij zullen jou met plezier ontvangen. Een typisch zweefvliegseizoen start einde maart en loopt tot september. Schrijf je snel in en bekijk de wereld vanuit een ander perspectief.